Κρανίδι

Ερμιόνη

Πόρτο Χέλι

Κοιλάδα

Δίδυμα


εκλογες

    Γ. Ραγκούσης: «Παράνομες» οι εκλογές της αυτοδιοίκησης στις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν, με βάση τον Καλλικράτη13-01-2014Παράνομη είναι, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, η διεξαγωγή των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί! «Αυτές οι ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί όχι μόνο δεν προβλέπονται από τον Καλλικράτη αλλά παραβιάζουν κατάφωρα και τη φιλοσοφία και το γράμμα του νόμου. Η φιλοσοφία, όπως έχει αποτυπωθεί στο άρθρο 9 παράγραφο 1 και 2 του ν 3852/10 είναι η ταυτόχρονη εκλογή δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κλπ μαζί με τις ευρωεκλογές. Αυτό σημαίνει ότι ο α' γύρος πρέπει να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου και ο β' γύρος στις 1 Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του στο aftodioikisi.gr, συντασσόμενος με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Ακόμη, ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την αυτοδιοίκηση» η επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 18 Μαΐου, σημειώνοντας ότι μόνος στόχος της είναι «να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές». 

Τέλος, επισημαίνει ότι «η μόνη περίπτωση να μπορέσει η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τους στόχους της είναι να τροποποιήσει το νόμο». «Σ' αυτή την περίπτωση θα έχει εξουδετερώσει την καινοτομία της κοινής διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, έχοντας προχωρήσει σ’ ένα νοσηρό θεσμικό και εκλογικό εξάμβλωμα» τονίζει.  


Δημοσιεύτηκε στις 13 January 2014

Επιστροφή στην αρχική σελίδα