Κρανίδι

Ερμιόνη

Πόρτο Χέλι

Κοιλάδα

Δίδυμα


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1475806_520671288046057_1569797326_n.jpg 

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όλα τα έγγραφα της μελέτης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ.Φορέας ανάθεσης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.ενώ φορέας λειτουργίας της δραστηριότητας είναι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ.Η συνολική διάρκεια του έργου έχει οριστεί σε 28 έτη από την υπογραφή της σύμβασης.

Προτείνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων (ΟΣΔΑ)που βασίζεται στον επικαιροποιημένο ΠΕΣΔΑ της Περιφέρειας, και θα θέσει σε εφαρμογή την εθνική στρατηγική για τα στερεά απόβλητα,σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο χωρισμός της Περιφέρειας σε τρεις υποενότητες διαχείρισης προσφέρει οικονομία κλίμακας και εξορθολογεί το πλαίσιο διαχείρισης αφού η υλοποίηση των έργων κατανέμεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς.

Ο Δήμος Ερμιονίδας ανήκει στην 1η υποενότητα ,στην οποία προβλέπεται να κατασκευαστουν τα έργα της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και ΧΥΤΥ στην περιοχή βόρεια του οικισμού Παλαιοχούνη της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης,καθώς επίσης και 2 σταθμοί μεταφόρτωσης(ΣΜΑ) στην Κορινθία και στην Αργολίδα αντίστοιχα.

Ο συνολικός μόνιμος μόνιμος εξυπηρετούμενος πληθυσμός ανέρχεται σε 308.015 άτομα,και το σύνολο των απορριμμάτων που θα επεξεργάζονται θα φτάνει τους 105.000 τόνους ετησίως.Από την μελέτη δεν είναι σαφές τι θα ισχύσει για το Δήμο Ερμιονίδας όσον αφορά την λειτουργία η μη Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), μονάδας κομποστοποίησης κ.λ.π.,στη θέση Σταυρός Διδύμων.

Ο ιδιώτης (ΤΕΡΝΑ) χρειάζεται τα σκουπίδια μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη λειτουργία του ΣΜΑ Αργολίδας μεταξύ της Νέας Κίου και του Άργους ,είναι απαραίτητο για την περιοχή μας ένα press containers για τη συμπίεση των απορριμμάτων και την κατ’επέκταση μείωση των δρομολογίων με την ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση του κόστους μεταφοράς.

Με την λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας θα καταργηθεί οριστικά για το Δήμο Ερμιονίδας η ανεξέλεγκτη απόρριψη αποβλήτων και θα αποκατασταθούν οι σημερινές χωματερές (ΧΑΔΑ) και οι σκουπιδότοποι που εμφανίζονται σαν μανιτάρια γύρω μας.

Πρέπει ταυτόχρονα με ενημέρωση του κοινού να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών με τη συμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης με στόχο τη μείωση των αποβλήτων και τη μερική επαναχρησιμοποίησή τους.Τετάρτη 11-12-2013

Τάσος ΤόκαςΕπικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡhttps://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/p480x480/1475806_520671288046057_1569797326_n.jpg


Δημοσιεύτηκε στις 11 December 2013

Επιστροφή στην αρχική σελίδα