Κρανίδι

Ερμιόνη

Πόρτο Χέλι

Κοιλάδα

Δίδυμα


kladouxosΑντώνης Κλαδούχος: Δεν γνωρίζω τίποτα για την μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ ΞυλοκάστρουΠαρασκευή, 01 Νοέμβριος 2013 

  Καμία απολύτως ενημέρωση δεν έχει λάβει ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος όπως ανέφερε στην Λίλυ Μουζάκη στην εκπομπή «ΜΑΖΙ το πρωί» στο MAZI webRadio,για την παύση της μεταφοράς των απορριμμάτων των δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής, και την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου . Την απόφαση έλαβε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με εκπροσώπους του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής,όπου και πάρθηκε η απόφαση.

[kladouxos] Όπως έγινε γνωστό από το ΥΠΕΚΑ η διαδικασία για την παύση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα και τα απορρίμματα θα μεταφέρονται στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι δέουσες ενέργειες που απαιτούνται, ενώ διατυπώθηκαν και οι δεσμεύσεις όλων των συναρμόδιων φορέων, στο πλαίσιο της ΚΥΑ που διευθετεί προσωρινά τη μεταφορά της ισχύουσας νομοθεσίας και του υφιστάμενου προγραμματισμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, η γγ του ΥΠΕΚΑ, Νάντια Γιαννακοπούλου, ο γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και γγ συντονισμού του υπουργείου Εσωτερικών για θέματα αποβλήτων, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΕΕ) του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ποιότητας Ζωής, Γ. Οικονομόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, γγ της ΠΕΔ Αττικής και δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, συνοδευόμενος από το μέλος της ΕΕ της ΠΕΔ Αττικής και δημοτικό σύμβουλο Αγ. Παρασκευής, Βασίλη Γιαννακόπουλο, ο πρόεδρος της ΕΕ του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Πελοποννήσου και δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης και ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Καμιζής.

Ο δήμαρχος δήλωσε πλήρη άγνοια για την υπόθεση αυτή, ενώ τόνισε πως ποτέ δεν προσκλήθηκε σε καμία σύσκεψη, και πως δεν μπορεί να αποφασίζουν άλλοι  χωρίς τον νοικοκύρη. Σημείωσε δε πως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες επισκευής του ΧΥΤΑ ,ενώ υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας σε αυτόν καθώς ο δρόμος έχει προβλήματα . Ανέφερε ακόμη πως θα φροντίσει να ενημερωθεί για το τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα αυτό. Είναι πάντως απορίας άξιον να αποφασίζεται η μεταφορά απορριμμάτων στο Ξυλόκαστρο χωρίς –όπως αναφέρει ο δήμαρχος- να έχει λάβει γνώση η δημοτική αρχή.


Δημοσιεύτηκε στις 3 November 2013

Επιστροφή στην αρχική σελίδα