Κρανίδι

Ερμιόνη

Πόρτο Χέλι

Κοιλάδα

Δίδυμα


Δήμος

   Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017:  ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΔΥΠΕΡ

 Τοποθέτηση του Επικεφαλής της Παράταξης κ. Τάσου Τόκα:

«Το κορυφαίο θέμα συζήτησης σε ένα δημοτικό συμβούλιο είναι  η διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού του Δήμου, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη διοίκηση του Δήμου.

Ο προϋπολογισμός  αντικατοπτρίζει την πολιτική του δήμου και πρέπει η εκάστοτε Δημοτική Αρχή να δίνει  το στίγμα της.

Για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης του Δήμου θα έπρεπε να έχετε φέρει   στο  Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση και ενημέρωσή μας, τις εκθέσεις αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού ανά τρίμηνο και σωρευτικά, όπως προβλέπει ο νόμος, για το 2016.

 

Στο Δήμο Ερμιονίδας η σημερινή Δημοτική Αρχή διαχειρίζεται την υφιστάμενη κατάσταση με τρόπο που δεν αφήνει πολλές προοπτικές. 

Και αλήθεια πώς να υπάρχει προοπτική σε ένα Δήμο που τα έσοδα του είναι κατά 35-40% από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων (κρατική επιχορήγηση), κατά 35-40% από  τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και όταν απουσιάζουν παντελώς έσοδα από   το ΕΣΠΑ, ενώ και τα έσοδα του Δήμου από άλλες δραστηριότητες είναι στάσιμα.

 Σε αυτό, βέβαια, συντείνει και η απουσία έργων του προγράμματος ΕΣΠΑ. Και υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο από την σημερινή αλλά και από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου μας. 

Θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός λοιπόν, δεν έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά,   και δεν έχουμε εργαστεί καθόλου για να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και χάνονται τρομερές ευκαιρίες.

 

Διαβάζοντας τον Προϋπολογισμό του 2017 παρατηρούμε   στις δαπάνες:

Στον κωδικό δαπανών για τις Υπηρεσίες Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής υπάρχουν ελάχιστα ποσά για άσκηση  κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης, και σχεδόν καθόλου επιχορήγηση αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων. 

Δεν υπάρχει  σχεδόν κανένα ποσό για την τουριστική προβολή,  δεν υπάρχει πρόβλεψη για Δημοτική Αστυνομία, ενώ για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων υπάρχει μόνο ένα ποσό της τάξης των 2.000,00€ για ταΐστρες και ποτίστρες. 

Δεν έχει γίνει ακόμη τίποτα για την επίλυση του κυκλοφοριακού στο Κρανίδι καθώς και για παρέμβαση στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς.Συνοψίζοντας, θα ψηφίσουμε τον Προϋπολογισμό, αφού αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τη διοίκηση του Δήμου, αλλά όχι στο σύνολό του καθώς διαπιστώνουμε   ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε έργα γιατί το Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο είναι μέρος του Προϋπολογισμού δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου αλλά και τις προοπτικές για έργα  ανάπτυξης που θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία όπως είχαμε τονίσει και στη συζήτηση στο ΔΣ της 11ης Νοεμβρίου 2016.

Έτσι   θα ψηφίσουμε  παρών   στους κωδικούς στις δαπάνες:-Κ.Α.15 των  Υπηρεσιών Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, στο σύνολό του

-Κ.Α. 30.73 και  ΚΑ 30.74  των  Υπηρεσιών Τεχνικών Έργων στο  σύνολό τους,    

-Κ.Α. 30-6162.001 και Κ.Α. 30-6162.002 για υπηρεσίες παραγωγής υποβάθρων μεγάλης ανάλυσης για Δ.Ε. Κρανιδίου και Δ.Ε. Ερμιόνης 

-Κ.Α.30-6162.005 και Κ.Α.30-6162.006 για παροχή υπηρεσίας για καινοτόμο δράση πιλοτικής εφαρμογής νέων τεχνολογιών στη Δ.Ε. Κρανιδίου και Δ.Ε. Ερμιόνης γιατί δεν έχουμε ακόμη ενημερωθεί, αν και σας έχουμε στείλει επιστολή από τις 23-5-2016 για να παραλάβουμε τις Τεχνικές Εκθέσεις.>> 

   

  

 

 

 

 

  


Δημοσιεύτηκε στις 21 December 2016

Επιστροφή στην αρχική σελίδα