Κρανίδι

Ερμιόνη

Πόρτο Χέλι

Κοιλάδα

Δίδυμα


Αστικά απόβλητα

 

 

                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07-03-2014

 Η Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας θεωρεί ότι αποτελεί  θετική έκβαση η υπογραφή της ΚΥΑ από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη για τη δυνατότητα μεταφοράς των στερεών απορριμμάτων των Δήμων Ερμιονίδας και Τρίπολης στον ΧΥΤΑ της Φυλής. Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι η κατάσταση είναι πολύ  δυσάρεστη, με την παρατεταμένη παραμονή τεράστιων όγκων αστικών αποβλήτων σε παράνομες χωματερές, με τον κίνδυνο για την δημόσια υγεία να είναι μεγαλύτερος από ποτέ:

 .  Εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε θέσει  ως προτεραιότητα των επιλογών μας την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της διαμορφωθείσας κατάστασης στο θέμα των σκουπιδιών και έχουμε ανακοινώσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να υπάρξει παράταση και νέα ΚΥΑ για την μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή ή στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.Παράλληλα, πρέπει να αναγνωρίσουμε στη Δημοτική Αρχή τις ενέργειες για την αποδοχή της δωρεάς ενός απορριμματοφόρου οχήματος μικτούφορτίου 15-16 τόνων από την Ε.Ε.Α.Α. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ) Α.Ε. στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας με το Δήμο μας για την εναλλακτική διαχείριση δημοτικών αποβλήτων συσκευασίας.

Με την σύμβαση υλοποιείται η  Κ.Υ.Α 17206/1873/14.3.2013 «Διάθεση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Ερμιονίδας Π.Ε Αργολίδας και του Δήμου Τρίπολης Π.Ε Αρκαδίας Περιφέρειας Πελοποννήσου», με την οποία ορίζεται ότι ο Δήμος Ερμιονίδας θα πρέπει να υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία Ε.Ε.Α.Α. ΑΕ για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.Κύριος στόχος παραμένει η μείωση του όγκου των απορριμμάτων για να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν λιγότερα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ της Φυλής.Η περιοχή πρέπει να αποσυμφορηθεί από τον μεγάλο όγκο των  απορριμμάτων με ενίσχυση της προσπάθειας στον τομέα της ανακύκλωσης,  εναρμονιζόμενοι και με την δέσμευση που έχουμε  απέναντι στους στόχους  της ΕΕ για μείωση 50%  έως το 2020.  Τάσος Τόκας Υποψήφιος Δήμαρχος του  Δήμου  Ερμιονίδας  


Δημοσιεύτηκε στις 7 March 2014

Επιστροφή στην αρχική σελίδα